Opdræt af Schæferhunde på brugshundelinierne
 

Forside/
Home

DM 2007/
Danish Championship

Avlstæver/
Breeding bitch

Unghunde/
Young dogs

Videoklip

Link

Avlshanner/
Mating male

Billeder/Photo

 

 

Bayogis Gizmo BHP3, AK.2 HD.B

Avlskårings beskrivelse

Over middelstor, god middelkraftig, grå han af særdeles god type. Godt hoved, særdeles godt udtryk. Normal manke med knæk bag, fast ryg, vellejret kryds, som ønskes længere. God længde og leje af skulderblad, overarmen ønskes længere og mere skråtliggende. Særdeles velvinklet bag. Lige front, harmoniske brystforhold. Træder lige for og bag. Regelmæssig bevægelse. Den almene fasthed ønskes bedre.

Mod og kampdrift udpræget.  

Slipper

Særlige bemærkninger:

Harmonisk opbygget han, der bør tilføres tørre og fast opbygget tæver, med korrekt forpartsvinkling

Yderligere oplysninger:

Ejer: Lisbeth Langskov Hansen TLF.96626591-mobil 51965225

Stamtavle for Bayogis Gizmo

Bayogi Gizmo, BHP3, AK, HD B

 

Danmarksmester i K9 Pro Sport Personlig Beskyttelsesdivision.

 

Viceverdensmester i K9 Pro Sport, Dallas, Texas, USA

 

K9 Pro Sport er en ny sport i Danmark og er en brugshundesport som er grundlagt i 1992 af Butch Cappel fra Texas, USA. Butch Cappel er fuldtids hundetræner i USA, hvor han bla. uddanner handikap hunde, ulve og almindelig hunde til familier. Butch Cappel har en fortid indenfor den amerikanske sikkerheds industri, hvor han blandt andet har haft et hundevagtselskab. Det er fra vagtindustrien at Butch Cappel, henter sin grundlæggende viden omkring hundetræning, det er også her Butch Cappel har lært diverse tjenestehundefører at kende.

Butch Cappel fik ideen at lave en sport, hvor man kan sammenligne sine hundes tjenesteegenskaber. Måden selve konkurrencesystemet er bygget op på, er taget fra heste-rodeo verdenen, nemlig ideen med penge premier. Dette skulle tiltrække de bedste af de bedste.

Selve konkurrencemomenterne, er designet af Butch Cappel, Kenneth Humphries (Politi hundetræner), og Michel Monroe (første franske ring figurant i USA).

Disse momenter er designet på en sådan måde, at der findes to divisioner, en for den personlige beskyttelses hund, og en til den professionelle hundefører.

Den personlige beskyttelses hund, er en hund som lystre sin ejer, og lærer at bevare roen i pressede situationer. Disse hunde føres i line og skal kunne fungere alle steder. Den personlige beskyttelses hund skal vise lydighed, bevogtning af civil, vilje og evne til at beskytte sin fører, samt vise handling på hundeførerens kommando.

Den professionelle hund skal ligeledes lystre sin ejer, og udvise førbarhed i pressede situationer. Disse hunde skal kunne fungere alle steder uden line. Den professionelle hund skal vise lydighed, eftersættelse, afståelse, vilje og evne til at beskytte sin fører, samt vise handling på hundeførerens kommando.

K9 hundesporten er stadig ung, og i udvikling. På nuværende tidspunkt trænes K9 af folk i alle aldre, med forskellige baggrunde. Der er helt almindelige mennesker, folk fra vagtindustrien og folk fra forsvarets hundeskole.

(Følgende er sakset fra K9´s hjemmeside www.k9prosport.dk)

 

Gizmo blev den 10. september 2005 Danmarksmester i K9 Pro Sport, Personlig Beskyttelsesdivision

 

Den 5. november 2005 deltog Gizmo i K9 Verdensmesterskaberne i Dallas Texas USA. Her blev han nummer to, med kun et point fra Førstepladsen.